Sfințire în Parohia Pleșești, Suceava

Data: 21 Septembrie 2023

Duminică, 17 septembrie, cre­din­cioșii Parohiei Pleșești, Protopopiatul Fălticeni, au participat la sfințirea Icoanei Pantanassa, dar și la binecuvântarea casei sociale.

În parohie a fost prezent Preasfin­țitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhi­episcopiei Sucevei și Rădăuților. Acesta a săvârșit rânduiala sfințirii icoanei, o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Vatoped, împreună cu un sobor de preoți. Printre aceștia s-a aflat părintele Adrian Dulgheriu, protoiereu al Protopopiatului Fălticeni, dar și părintele Petru Irimescu de la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Rădăşeni, fiu al satului. A urmat binecuvântarea casei sociale, prin stropire cu agheasmă și prin ungere cu untdelemn sfințit.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Damaschin a transmis un mesaj din partea Înalt­preasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și a subliniat importanța acestui eveniment pentru credincioșii din parohie.

Au fost oferite distincții de vrednicie pentru binefăcătorii și susținătorii lucrării Bisericii, iar părintele Petru Irimescu a primit cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Ordinul „Crucea Bucovinei”, pentru remarcabila activitate în slujirea Bisericii și comunității. De asemenea, părintele paroh Daniel Constantin Loluță alături de doamna preoteasă au primit Ordinul „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”.