Sfințire la Centrul pastoral-social „Vasiliada” din Oradea

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 20 Iulie 2021

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a slujit în Duminica a 4-a după Rusalii la Biserica „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare”, „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” și „Sfântul Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului”, de la Centrul ortodox „Vasiliada” al Parohiei Velența I din Oradea.

Chiriarhul Oradiei a săvârșit slujba de sfințire a picturii și a catapetesmei, prin stropirea cu agheasmă și ungerea cu Sfântul și Marele Mir a lucrărilor de împodobire cu pictură a lăcașului de cult. Apoi, în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie a rostit un cuvânt de învățătură.

Diaconul Ste­lian-Vasile Roşu a fost hirotonit preot, primind şi hirotesia de duhovnic, pentru a sluji la Capela „Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou” de la Liceul Tehnologic Special Nr. 1 Oradea, unde activează ca pedagog pentru elevi cu cerințe educaționale speciale.

Preotul paroh Romulus Cosmin Pintea a mulţumit ierarhului pentru arhiereasca binecuvântare şi slujba de sfinţire.

Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie l-a ­felicitat pe preotul paroh împreună cu întreaga comunitate de credincioși ai acestei biserici. Ca semn al prețuirii și al recunoștinței, ierarhul a oferit diplome de apreciere celor care s-au evidențiat în ajutorul oferit și grija deosebită pe care o poartă față de biserica Centrului „Vasiliada”.