Sfinţirea Altarului de vară în Parohia Iernut I, Protopopiatul Luduș

Un articol de: Oana Rusu - 16 Martie 2021

Credincioșii din Parohia Iernut I au primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhi­episcopul Alba Iuliei, care a săvârşit Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, duminică, 14 martie. Ierarhul a săvârşit şi slujba de sfințire a noului Altar de vară din vecinătatea lăcaşului de cult. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către preotul Ioan Buda.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor prezenți, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a spus: „În Sfânta Evanghelie, Mântuitorul ne îndeamnă să iertăm, să postim și să căutăm comoara din cer. Prin iertare, biruim mândria din care izvorăsc atâtea rele: mânia, invidia, răutatea și vrăjmășia. Prin post, secăm fântâna otrăvitoare a multor păcate: îmbuibarea, desfrânarea, beția și lăcomia. Iar prin desprinderea noastră de comorile sau bunurile pământești, noi ne preocupăm cu prioritate de cele sufletești, de dobândirea Împără­ției veșnice, astfel încât sufletul nostru bate pentru virtute și pentru sfințenie”.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Iernut a fost edificată între 1928 şi 1930 şi a fost sfinţită în anul 1978 de Episcopul Emilian Birdaș al Alba Iuliei. În ultimii ani s-au făcut lucrări de reabilitare și înfrumusețare a exteriorului, cu sprijinul autorităților centrale și locale, al credincioșilor și al fiilor satului care sunt stabiliți peste hotare. Aceste lucrări au fost binecuvântate de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, duminică, 14 martie.