Sfințirea bisericii din Prigoreni, Iași

Un articol de: Mihail Vrăjitoru - 04 Octombrie 2023

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a resfințit duminică Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a Parohiei Prigoreni din comuna ieșeană Ion Neculce. Lăcașul de cult a fost înfrumusețat și restaurat în ultimii ani, atât la interior, cât și exterior. Potrivit rânduielilor slujbei de târnosire, zidurile bisericii și Sfânta Masă au fost binecuvântate prin stropirea cu apă sfințită și prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir.

În continuare, în Altarul de vară aflat în curtea bisericii, Preasfințitul Părinte Nichifor a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de slujitori.

În cuvântul de învățătură, Părintele Episcop-vicar a vorbit despre importanța bisericii în cadrul comunității parohiale.

Ca o încununare a tuturor eforturilor depuse la lucrările de reînnoire a sfântului lăcaș, părintele Dumitru Lăzărică a fost hirotesit întru iconom stavrofor, iar tuturor celor care s-au implicat în lucrările de refacere a bisericii, ierarhul le-a acordat distincții de vrednicie.