Sfințirea bisericii din Vâlcele, Bacău

Data: 28 Septembrie 2022

Biserica din satul Vâlcele, Parohia Marvila, județul Bacău, a fost sfințită duminică, 25 septembrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu Prea­sfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Credincioșii din satul Vâlcele au trăit duminică momente de bucurie duhovnicească, în mijlocul lor aflându-se doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, care au binecuvântat eforturile lor de înfrumuse­țare a lăcașului de cult din localitate. În urma unor ample lucrări de renovare și consolidare realizate la biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Înalt­prea­sfințitul Părinte Arhi­episcop Ioachim împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Macarie au resfințit lăcașul de cult. Dimineață, Prea­sfin­țitul Părinte Macarie a săvârșit slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de slujitori, din care a făcut parte și părintele protopop de Sascut, Vasile Abageru.

În cuvântul de învățătură, Prea­sfinția Sa a vorbit despre minunea pescuirii minunate.

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul Ionuț Croitoriu a primit Taina Hirotoniei întru diacon pe seama Parohiei Traian, Protopopiatul Roman.

După slujba de sfințire, Înalt­prea­sfințitul Părinte Ioachim a îndemnat credincioșii prezenți să lucreze în continuare la zidirea duhovnicească.

„Sfințirea bisericii nu înseamnă că s-a terminat lucrarea noastră. Am terminat lucrarea aceasta de zid, dar la lucrarea spirituală, la templul ființei noastre trebuie să lucrăm permanent. Pentru că acea lucrare continuă până la sfârșitul vieții”, a arătat Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a acordat părintelui paroh Simion Albu distincția „Crucea Țării de Jos”, primarului Nicușor Pușcașu Andone Ordinul „Episcop Melchisedec”, clasa I, iar tuturor ctitorilor le-a oferit distincții de vrednicie.

Părintele paroh Simion Albu a mulțumit celor doi ierarhi pentru binecuvântare, tuturor celor care au fost părtași la acest moment de aleasă bucurie, dar și ctitorilor care au contribuit la înfrumu­se­ța­rea sfântului lăcaș.