Sfinţirea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Pechea, judeţul Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 23 Noiembrie 2020

În ziua de prăznuire a Intrării în biserică a Maicii Domnului, mulţime de credincioşi din comunitatea parohială Pechea 4, Protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi, au trăit momente de o profundă simţire duhovnicească prin participarea la sfinţirea bisericii parohiale închinate Sfântului Mare Mucenic Pantelimon.

Slujba de târnosire a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa ctitorilor, autorităţilor locale, precum şi a numeroşi credincioşi din parohie şi din împrejurimi.

După slujba de sfinţire, ierarhul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a explicat sensurile duhovniceşti ale sfinţirii bisericii şi a evidenţiat lucrarea deosebită realizată la această parohie.

Pentru implicarea în lucrările de construcţie şi amenajare a noului locaş de cult, Înaltprea­sfinţitul Părinte Casian a acordat preotului paroh Cătălin Vătafu rangul de iconom stavrofor şi Crucea „Sfântului Apostol Andrei” pentru clerici.  Evenimentul s-a încheiat cu săvârşirea unui parastas pentru ctitorii şi binefăcătorii acestui sfânt locaş, trecuţi la cele veşnice.