Sfințirea capelei mortuare din Parohia Coșbuc, Bistriţa-Năsăud

Un articol de: Darius Echim - 15 Iulie 2022

Comunitatea ortodoxă din Coșbuc, jude­țul Bistrița-Năsăud, a fost binecuvântată joi, 14 iulie, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Ierarhul a rostit un cuvânt de învăță­tură, în cadrul căruia a subliniat faptul că, încă din cele mai vechi timpuri, grija față de cei ce pleacă în eternitate a fost întotdeauna importantă pentru oamenii credincioși. Ierarhul i-a felicitat, cu acest prilej, pe cei implicați în edificarea capelei mortuare. Edificiul a fost construit cu sprijinul Consiliului Local al comunei Coșbuc.

IPS Părinte Mitropolit Andrei i-a oferit preotului paroh Iuliu Ovidiu Morariu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru clerici, iar primarului comunei Coșbuc, Ioan Pavelea, i-a acordat „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului. Prim-epitropul parohiei, Artene Cifor, a primit Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, Nicolae Runcan - Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, ing. Grigore Dorel Sima - Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin” și Pavel Sângeorzan - Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni. De asemenea, altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire, în frunte cu administratorul comunei Coșbuc, Alin Demian.

La eveniment au luat parte autorități locale și județene și numeroși credincioși, o parte fiind îmbrăcați în straie populare specifice zonei.