Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei, judeţul Bistriţa-Năsăud

Un articol de: Darius Echim - 22 Septembrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Mara­mu­reșului și Sălajului, a binecuvântat joi, 21 septembrie, comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. 

În prezența oficialităților locale și a credincioșilor din sat, Înalt­prea­sfințitul Părinte Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate. La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură despre impor­tanța valorificării vieții pă­mân­tești pentru veșnicie și i-a felicitat pe cei im­plicați în viața și acti­vitățile pa­rohiei. Înaltprea­sfin­țitul Părinte Mitropolit i-a acordat parohului Flaviu Marian Druță și lui Petru Miron, administratorul firmei responsabile cu ridicarea capelei, „Gramata Mitropolitană înso­țită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului”, iar primarului comunei Șieu-Odorhei, Sorin Sfintean, i-a oferit Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni.

Capela mortuară a fost construită în centrul comunei, iar investițiile au fost suportate de Primăria Comunei Șieu-Odorhei. Edificarea capelei a început în luna aprilie 2022 și a fost finalizată în luna august 2023, conform pr. paroh Flaviu Marian Druță.

La slujbă au participat oficia­lități județene și locale, în frunte cu prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, și vice­președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără.