Sfințirea Monumentului Eroilor din Beudiu, Bistriţa-Năsăud

Un articol de: Darius Echim - 19 Septembrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat sâmbătă, 16 septembrie, în mijlocul credincioșilor din Beudiu, județul Bistrița-Năsăud, unde a sfințit Monumentul Eroilor.

Comunitatea parohială a primit vizita și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei care a sfințit Monumentul Eroilor din Beudiu. Acesta a fost ridicat în memoria eroilor locali care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, fiind edificat de Primăria comunei Nușeni, de care aparține administrativ-teritorial localitatea Beudiu.

Ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre importanța cinstirii eroilor neamului românesc, iar pentru implicarea activă în viața Bisericii și a comunității, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei i-a acordat primarului comunei Nușeni, Ioan Mureșan, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni.

În cadrul evenimentului, au mai luat cuvântul reprezentanţi ai autorităţilor, iar primarul Ioan Mureșan a oferit titlul de cetățean de onoare al comunei Nușeni generalului-maior în retragere Ioan Manci și generalului-maior în rezervă Dorin Blaiu, fii ai satului.

Evenimentul s-a încheiat cu ceremonia depunerii de coroane la Monumentul Eroilor şi defilarea gărzii de onoare. Detaşamentul a fost constituit din militari ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița, alături de Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița.