Sfințirea noului paraclis arhiepiscopal din localitatea arădeană Vladimirescu

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 06 Aprilie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a târnosit duminică, 4 aprilie 2021, biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” - paraclis arhiepiscopal, din incinta Clinicii „Laser System” din localitatea Vladimirescu, județul Arad.

După slujba de sfințire, ierarhul a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La eveniment au participat oficialități locale, angajații clinicii și credin­cioși din împrejurimi, ne-a transmis protosinghelul Iustin Popovici, consilier eparhial.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a tâlcuit pasajele scripturistice rânduite și a vorbit despre cultul Sfintei Cruci în arhitectura, iconografia și imnografia Bisericii, cu referire la slujba târnosirii noului lăcaș de închinare. Totodată, i-a îndemnat pe cei prezenți la asumarea crucii în viața creștină prin lucrarea filantropică.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a oferit diplome de ctitor lui Sherzad Asad Fatah, managerul clinicii, și Maricicăi Motoi, administrator.

La final, preotul Bograd-Ioan Tod, inspector la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Aradului, slujitor la acest paraclis arhiepiscopal, a primit rangul de iconom stavrofor din partea ierarhului locului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul vocal „Trifon Lugojan” din Arad.