Sfințirea paraclisului Mănăstirii Mălinești, Vaslui

Un articol de: Silviu Dascălu - 03 Octombrie 2023

Duminică, 1 octombrie 2023, de sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului”, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba de sfințire a paraclisului Mănăstirii Mălinești, Protopopiatul Vaslui, pus sub ocrotirea Maicii Domnului și a Sfintei Cuvioase Parascheva.

Din soborul slujitorilor au făcut parte și părintele exarh Zaharia Curteanu, părintele protopop Adrian Chirvasă și părintele stareț Filip Mercaș. După slujba de târnosire a paraclisului, a urmat Sfânta Liturghie, oficiată în Altarul de vară al așeză­mân­tului monahal.

Răspunsurile liturgice au fost dat de Grupul psaltic „Sfântul Grigorie Palama”, coordonat de părintele Ovidiu Vasile Ungureanu.

În cuvântul adresat celor pre­zenți, ierarhul Hușilor a vorbit despre maniera în care Sfânta Fecioară Maria îi ocrotește pe cei care o caută în rugăciune, explicând semnifi­cațiile acestei sărbători a Acoperământului Maicii Domnului. 

Înainte de împărtășirea credin­cioșilor, părintele protopop Adrian Chirvasă a citit mesajul Părintelui Patriarh Daniel, transmis cu ocazia Zilei interna­ționale a persoanelor vârstnice și intitulat: „1 octom­brie - recunoștință și aleasă prețuire pentru persoanele vârstnice”.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a oferit distincții de vrednicie celor care au sprijinit în mod constant activitatea edilitară din cadrul Mănăstirii Mălinești.