Sfințirea picturii paraclisului Mănăstirii Timișeni-Șag

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 14 Ianuarie 2020

În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii Timișeni-Șag, județul Timiș, unde a sfințit pictura paraclisului așezământului monahal.

Mitropolitul Banatului a săvârșit duminică Sfânta Liturghie la Mănăstirea Timișeni-Șag, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, din care a făcut parte și arhimandritul Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei. La slujbă a participat și obștea monahală, în frunte cu maica stavroforă Casiana Șimon, sta­reța mănăstirii. În cuvântul de învă­țătură, Înaltprea­sfinția Sa a explicat Evanghelia duminicii, subliniind valoarea pocă­inței pentru mântuire, precum și nemărginita iubire a lui Dumnezeu față de oameni. 

În continuare, Mitropolitul Banatului, împreună cu soborul de slujitori, a oficiat slujba de sfințire a picturii paraclisului cu hramurile „Întâmpinarea Domnului” și „Sfântul Ambrozie, Arhiepiscopul Mediolanului”, aflat în incinta Mănăstirii Timișeni-Șag. Cu acest prilej, în semn de prețuire, ostenitorii și binefăcătorii au primit acte de cinstire pentru sprijinul oferit la construirea și înfrumuse­țarea locașului de cult.

Paraclisul Mănăstirii Timișeni-Șag a fost construit între anii 2010 și 2012, la inițiativa arhim. Simeon Stana, duhovnicul mănăstirii și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei. Între 2017 și 2018, cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Mitropolit Ioan și prin jertfelnicia familiei Corina și Gavriil Cristian Olar din Timi­șoara, locașul a fost împodobit cu pictură, executată în tehnica frescă de către pictorul bisericesc Dragoș Dricu din ­Craiova.