Sfințirea unei capele mortuare de la o parohie din județul Timiș

Data: 20 Ianuarie 2021

În Duminica a 29-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a poposit în Parohia Bazoșu Vechi din cadrul Protopopiatului Timișoa­ra II, județul Timiș. La sosire, a fost întâmpinat de preotul paroh Cristian Gabriel Băican şi de credin­c­ioșii parohiei. În continuare, Înalt­preasfinția Sa a participat la Sfânta Liturghie săvârșită de părintele paroh împreună cu părintele arhidiacon și consilier eparhial Timotei Anișorac.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către ierarhul locului, care a subliniat importanța virtuții recu­noștinței, atât de necesară fiecărui creștin. De asemenea, Înaltprea­sfin­ția Sa a arătat că, într-un fel sau altul, fiecare purtăm în sufletul nostru un păcat, o răutate de care putem scăpa prin Sfintele Taine ale Bisericii. Totodată, Mitropolitul Banatului a precizat că din această pildă se desprinde învățătura despre 11 leproși, întrucât cel de-al unsprezecelea bolnav, despre care nu se vorbește în Evanghelie, suntem noi care am fost atinși de lepra păcatului, se arată pe site-ul mitropolia-
banatului.ro.

După Sfânta Liturghie, Înalt­preasfințitul Părinte Ioan a sfințit capela mortuară din curtea bisericii, realizată într-un timp record, de 100 de zile, prin grija și implicarea părintelui paroh Cristian Gabriel Băican și a credincioșilor parohiei.