Sfințirea unei noi biserici românești în Spania

Data: 01 Noiembrie 2023

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, a săvârșit duminică, 29 octombrie, slujba sfințirii bisericii parohiei românești „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Villa-Real, Spania. În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte părintele protoiereu Aurelian Stoica, parohul comu­nității din Villa-Real, și arhid. Spiridon Burlacu, consilier eparhial, se arată pe site-ul eparhiei, obispadoortodoxo.es.

La slujba de sfințire au fost prezenți și preotul catolic din localitate, părintele Nuño Vieira, Jose Benlloc Fernandez, primarul localității, și consulul Roxana Filip, care au primit din partea Prea­­-
s­fin­țitului Părinte Episcop Timotei diplome de cinstire.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice, Preasfinția Sa a evi­den­țiat înțelesurile duhov­nicești ale purtării de grijă și ale pedagogiei lui Dumnezeu în vederea vindecării noastre. La acest eveniment a participat și un grup de pelerini din zona Madrid, care au venit prin centrul de pelerinaje al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.  La final, Prea­sfințitul Părinte Episcop Timotei a oferit părintelui Aurelian Stoica Ordinul „Sfântul Iacob cel Mare”, iar acesta a mulțumit Prea­sfinției Sale pentru slujirea în mijlocul acestei comunități, după care a urmat o agapă pentru toți cei prezenți.