Sfințirea unui centru medical din Parohia Pâncota, județul Arad

Un articol de: Pr. Leonardo Doca - 06 August 2020

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, însoțit de părintele Gheorghe Gligor, vicar eparhial administrativ, a binecuvântat Centrul Medical MedLife Genesys din orașul Pâncota, realizat de primărie cu ­implicarea Parohiei Ortodoxe Pâncota.

La slujba de binecuvântare și inaugurarea noului centru medical au participat autorități locale, primarul Dan-Ștefan Pocrișer, reprezentanți MedLife și preoții din oraș - părintele Flavius Ardelean și alții.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul le-a dăruit reprezentanților centrului o icoană cu Sfântul Ierarh Luca al Crimeei, în semn de prețuire și de binecuvântare.

Centrul le va asigura locuitorilor din întreaga zonă, aproximativ 20.000 de persoane, accesul la o serie de servicii medicale și analize de laborator. Specializările disponibile sunt: Neurologie, Ginecologie, ORL, Psihiatrie, Dermatovenerologie și Cardiologie. În cadrul centrului, câteva persoane defavorizate vor beneficia de servicii medicale gratuite, potrivit protocolului realizat între primărie, MedLife și Parohia Pâncota.