Sfințirea unui sediu a două instituții sociale din Italia

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 15 Septembrie 2021

În seara zilei de luni, 13 septembrie, în ajunul hramului Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci”–Torino 2, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, alături de un sobor de preoți din zona Piemonte, a sfințit noul sediu al filialei din Torino al Asociației „San Lorenzo dei Romeni ETS” și al Centrului de Ajutor dedicat Vieții „Sfânta Muceniță Filoteia ODV”. Ierarhul a binecuvântat și lucrările de înfrumusețare a paraclisului amenajat în cadrul sediului, ce îl va avea ca ocrotitor pe Sfântul Eufrosin Bucătarul, se arată pe site-ul episcopia-italiei.it.

Sediul celor două instituții sociale a fost achiziționat în anul 2019 de regretatul părinte Lucian Roșu, fost paroh al acestei comunități. Activitatea în sediu a început din luna decembrie a acelui an, realizându-se pe parcurs și lucrări de restaurare și amenajare a paraclisului numit.

 Cele două asociații care își vor desfășura activitatea în acest nou sediu au deja un bogat istoric de acțiuni social-filantropice. Centrul de Ajutor dedicat Vieții „Sfânta Muceniță Filoteia ODV” are ca scop esențial sprijinirea mamelor aflate în dificultate, prevenirea avortului și susținerea familiilor aflate în impas. Filiala din Torino a Asociației „San Lorenzo dei Romeni ETS” a realizat diferite proiecte caritabile, menite să vină în ajutorul familiilor defavorizate, să prevină abandonul școlar și să îi ajute pe cei fără locuință, susținând reabilitarea și reintegrarea lor socială.