Sfinţiri de biserici în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Un articol de: Pr. Daniel-Ionel Marari - 22 Octombrie 2019

În Duminica a 23-a după Rusalii, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a resfințit biserica Parohiei Scăriga din comuna Livezi, Protopopiatul Onești, județul Bacău. Cu acest prilej a oficiat Sfânta Liturghie, a rostit cuvânt de învățătură și a oferit distincții celor care au ajutat la înnoirea locaşului de cult.

La sfântul locaș s-au efectuat lucrări de subzidire, de consolidare şi de termoizolare, a fost schimbat acoperișul și extins Sfântul Altar, s-au tencuit pereții exteriori, iar cei interiori au fost pregătiţi pentru pictură, s-a realizat pictura din nou în tehnica acrilic, a fost placată Sfânta Masă cu marmură, s-a mobilat biserica cu străni de stejar, s-a montat pardoseala din parchet de lemn masiv şi s-a împrejmuit cimitirul cu gard.

Întreaga lucrare de înnoire s-a împlinit cu sprijinul Consiliului local, cu efortul vrednicilor enoriaşi, precum și al unor oameni de suflet.

La acest moment haric, precum și la Sfânta Liturghie arhierească, a participat părinte Ioan Bârgăoanu, protopop al Protoieriei Onești.

IPS Părinte Ioachim a rostit un cuvânt de învățătură privind pericopa evanghelică, în care a explicat starea de posedare în care se afla cel suferind.

Pentru ascultarea față de ierarh, pentru implicarea în formarea duhovnicească a credincioşilor şi în înnoirea locaşului de cult, preotul paroh Mihail Bucur a fost distins cu rangul onorific de iconom stavrofor. Aceeași distincție a fost oferită și fostului preot paroh Ionuț Căciulă.

O nouă capelă în Parohia Răcăuţi 

Şi comunitatea din Răcăuţi, comuna băcăuană Buciumi, a primit sâmbătă, 19 octombrie, la ceas de Vecernie, vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, care a sfințit lucrările de zidire a unei capele cu hramul „Sfânta Mare Muceniță Varvara”. Toți cei prezenți au avut binecuvântarea de a se închina la moaștele Sfintei Mucenițe Varvara aduse de către părintele Elisei Roncea de la biserica din Salina Târgu Ocna.

După slujba de sfințire, IPS Părinte Ioachim a explicat impor­tanța sfințirii unei capele și legătura pe care trebuie să o păstrăm prin rugăciune cu moșii și strămoșii noștri mutați în veșnicia lui Dumnezeu.