Sfințiri şi binecuvântări în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Un articol de: Darius Echim - 06 Septembrie 2022

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat duminică, 4 septembrie, lucrările de restaurare efectuate la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Sardu, judeţul Cluj, și a sfințit capela mortuară ridicată cu sprijinul credincioșilor. Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură.

Pr. paroh Virgil-Valerian Șer­ban a fost hirotesit iconom, iar primarul comunei Sânpaul, Ovidiu Colceriu, membrii Consiliului și Comitetului parohial şi alţi binefăcători au primit distincţii.

Ierarhul a resfinţit sâmbătă, 3 septembrie, Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, restaurată în ultimii trei ani, din Parohia Dorna, comuna Așchileu, județul Cluj, apoi a liturghisit şi a rostit un cuvânt de învățătură. Pr. paroh Gheorghe Șanta a primit, pentru întreaga activitate, „Crucea Transilvană” pentru clerici. Au mai primit distincţii primarul comunei Așchileu şi alți binefăcători. Comunitatea localității Dorna este formată din doar 27 de persoane aparținând de Parohia Așchileu Mic.