Sibiu aspiră la „Regiunea Gastronomică Europeană 2019”

Un articol de: Oana Nistor - 22 August 2016

În ultima zi a lunii septembrie, Regiunea Sibiu, alcătuită din municipiile Sibiu şi Mediaş, Mărginimea Sibiului, Ţara Oltului, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului şi Ţara Secaşelor, îşi va susţine candidatura la statutul de Regiune Gastronomică Europeană 2019. Titlul este acordat de Institutul Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism (IGCAT) şi va aduce odată cu el nu doar prestigiu la nivel european şi creşterea numărului de turişti, ci şi avantaje de ordin economic, întrucât Consiliul Judeţean şi primăriile celor două municipii componente vor investi în următorii trei ani doar pentru acest proiect peste 8,6 mili­oane de euro. „Beneficiile principale pe care le anticipăm sunt, în primul rând, de ordin economic, prin încurajarea produ­cătorilor şi afacerilor locale în domeniul producerii hranei, dar și beneficii în dome­niul culturii gastronomice, ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt în domeniul turismului şi sănătăţii comunităţii”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, citat de Agerpres. În dosarul de candidatură sunt prezentate, între altele, evenimentele ce au loc, an de an, în domeniul gastronomiei, produsele gastronomice specifice zonei şi câteva dintre programele pe care regiunea Sibiu şi le propune pentru anul 2019.