Simpozion cu participare internațională la Oradea

Un articol de: Pr. Conf. Dr. Vasile Doru Fer - 06 Iunie 2024

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universităţii din Oradea a fost gazda simpozionului cu participare internațională „Preocupări pastorale față de sănătatea spirituală și trupească a bolnavilor în Biserica Ortodoxă & Sfinții doctori fără de arginți și lucrarea lor tămăduitoare. Aspecte istorice și perspective actuale”, în perioada 28-29 mai.

Evenimentul a fost parte din seria de manifestări academice dedicate celei de a 34-a ediții a Săptămânii Științifice a Universității din Oradea, în cadrul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anului comemorativ al tuturor Sfin­ților tămăduitori fără de arginți din Patriarhia Română.

Au participat invitați de la Fun­dația Diakoneo, Neundettelsau - Germania și de la Universitatea Gävle din Suedia, precum și de la facultățile de profil din țară: Bucu­rești, Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Arad și Timișoara. 

La eveniment au participat Prea­sfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și prof. dr. Constantin Bungău, rectorul Univer­sității din Oradea. Pr. conf. dr. Viorel-Cristian Popa, decanul facultăţii, a menționt că referatele prezentate vor fi concretizate într-un volum dedicat manifestării.