Simpozion de teologie ortodoxă la Montreal, Canada

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 21 Noiembrie 2019

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei a organizat, în perioada 16-17 noiembrie 2019, în colaborare cu Institutul dominican de pastorală din Montreal, cea de-a 11-a ediție a Simpozionului teologic al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi. 

La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi, Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul ortodox român al Canadei, și au confe­rențiat opt reprezentanți din diferite jurisdicții ortodoxe din America de Nord și Europa. În prima parte a simpozionului, temele abordate au reliefat aspectele contemporane ale vieții Bisericii reflectate atât în cotidian, precum și perspectivele de viitor.

A doua parte a evenimentului s-a desfășurat după Sfânta Liturghie săvârșită duminică, 17 noiembrie 2019, în Catedrala Episcopală „Sfântul Gheorghe” din St-Hubert, provincia Québec, Canada. În cadrul întâlnirii, au fost evidențiate aspecte ale vieții bisericești contemporane și dificultățile ei și a fost lansată cartea „Duhovnicie și știință în teologhisirea arhimandritului Sofronie Saharov”, a părintelui Răzvan Ionescu. 

Cu acest prilej, a fost organizată și o expoziție fotografică ce a cuprins imagini despre satul românesc, precum și o prezentare de costume populare cu ocazia Anului omagial al satului românesc.