Simpozion despre satul românesc la Râmnicu Sărat

Un articol de: Pr. Dragoș Mihai Olteanu - 02 Feb 2019

Biserica „Izvorul Tămăduirii” din cadrul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, județul Buzău, în colaborare cu Muzeul municipal din oraș, a organizat, la începutul acestei săptămâni, simpozionul „Regăsirea frumosului în satul românesc”.

Evenimentul a avut loc în Sala Turnului a Complexului Brâncovenesc din oraș, fiind precedat de vizitarea expoziției de artă populară, costume tradiționale din zona Râmnicului, ștergare, unelte din gospodăria țărănească veche și icoane.

Moderatorul evenimentului a fost pr. Nicolae Cane, slujitor la Biserica „Izvorul Tămăduirii”. Invitatul de onoare al manifestării culturale a fost pr. prof. dr. Mihail Milea de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău, care a prezentat comunicarea „Satul meu - de la Răsărit până la Apus”.

La simpozion a participat și prof. Ștefan Torcărescu, viceprimarul municipiului Râmnicu Sărat, care a apreciat implicarea preoților în activități cultural-du­hovnicești, evidențiind faptul că astfel de acțiuni dinamizează viața religios-morală a comuni­tății.

Programul evenimentului a cuprins și un moment artistic, sus­ți­nut de un grup de elevi de la Școa­la Gimnazială nr. 1 din Râmnicu Sărat.