Sinaxa stareților și starețelor din mănăstirile Episcopiei Sălajului

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 18 August 2023

Mănăstirea Bic din Episcopia Sălajului, a găzduit joi, 17 august, Sinaxa stareților și starețelor mănăstirilor din Episcopia Sălajului, sub președinția Preasfințitului Părinte Petroniu, chiriahul locului. Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să continue împlinirea chemării asumate, felicitându-i pentru realizări, şi a prezentat noutățile referitoare la viața monahală din eparhie.

Arhim. Mina Pletosu, exarhul mănăstirilor din eparhie, a vorbit despre buna rânduială administrativă și gospodărească și despre râvna în cele spirituale, din cadrul obştilor monahale. În continuare au luat cuvântul toți cei prezenți, iar la final a avut loc o agapă frățească, oferită de maica stareță stavrofora Marina Lupou.

Târnosirea bisericii Mănăstirii Strâmba

La praznicul Adormirii Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Petroniu a săvârşit slujba de târnosire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” de la Mănăstirea Strâmba, judeţul Sălaj. A urmat Sfânta Liturghie în Altarul de vară, cu ocazia hramului. Ierarhul a acordat stareţului, arhim. Grighentie Oțelea, şi lui Adrian-Ștefan Făgărași distincţia `Crucea Sălăjană”, iar alţi binefăcători au primit diplome de apreciere.