Site dedicat reluării turismului în siguranță în Europa

Data: 17 Iunie 2020

Comisia Europeană a lansat o platformă web intitulată „Re-open EU” (https://reopen.europa.eu/), dedicată sprijinirii reluării în siguranţă a călătoriilor şi a turismului în întreaga Europă, informează executivul comunitar.

Site-ul va furniza informaţii în timp real privind frontierele şi disponibilitatea mijloacelor de transport şi a serviciilor de turism din statele membre. „Re-open EU“ va conţine şi informaţii practice furnizate de statele membre cu privire la restricţiile de călătorie, la măsurile de protecţie a sănătăţii publice şi de siguranţă, cum ar fi distanţarea fizică sau purtatul măştilor, precum şi alte informaţii utile privind ofertele turistice din fiecare ţară şi din UE. „După săptămâni întregi de izolare, graniţele interne ale UE încep să se redeschidă. (…) «Re-open EU» se adresează în egală măsură proprietarilor de restaurante şi de hoteluri mici, precum şi localităţilor din întreaga Europă, permiţându-le să se inspire din soluţiile inovatoare dezvoltate de alţii“, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Noua platformă, care vine şi cu o versiune de mobil (aplicaţie mobilă), centralizează informaţii actualizate provenite de la Comisie şi de la statele membre. Prin intermediul unei hărţi interactive, ea le va permite cetăţenilor să vadă informaţii specifice fiecărei ţări, să afle cum evoluează situaţia şi să consulte recomandările de călătorie, dar și ofertele turistice pentru fiecare stat membru. Va fi uşor accesibilă prin aplicaţie sau prin site web, urmând să fie disponibilă în cele 24 de limbi oficiale ale UE.

(Cristina Zamfirescu)