Slujbă arhierească în Parohia „Sfântul Serghie de Radonej” din Vărvăreuca, Floreşti

Data: 19 Iulie 2024

Joi, 18 iulie 2024, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfântul Serghie de Radonej” din localitatea Vărvăreuca, raionul Floreşti, păstorită de preot paroh Serghei Bârlădeanu, cu ocazia sărbătoririi hramului acestei comunități.

După Sfânta Liturghie a oficiat un Te Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra familiei părintelui Serghei, a comunității „Sfântul Serghie de Radonej” din localitatea Vărvăreuca şi a ctitorilor sfântului lăcaş din Vărvăreuca și a oficiat slujba de sfințire a clopotelor.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre cultul sfinţilor în Biserica Ortodoxă şi viaţa Sfântului Serghie de Radonej.

De asemenea, l‑a felicitat pe părintele Serghei cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice şi l‑a gratificat cu Ordinul „Credință și Dăruire”.

Comunitatea „Sfântul Serghie de Radonej” din satul Vărvăreuca, raionul Floreşti, a fost înregistrată în anul 2012. La 28 noiembrie 2013 a fost pusă prima piatra de temelie. În ziua de 18 iulie 2014, Preasfințitul Părinte Antonie, în vremea slujirii ca Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat prima slujbă arhierească în mijlocul comunității.