Slujbă arhierească la mănăstirea din Mărăndeni, Republica Moldova

Un articol de: Silviu Dascălu - 28 Iulie 2020

Joi, 23 iulie, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Cinstirea Icoanei Maicii Domnului-Bucuria tuturor celor necăjiţi” din localitatea Mărăndeni, raionul Făleşti, păstorită de părintele arhimandrit Vartolomeu Puitârziu.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţia Sa s-a referit la locul Maicii Domnului în cultul Ortodox şi la evlavia creştinilor faţă de Fecioara Maria, iar la final, i-a dăruit părintelui stareţ un Octoih mic şi un Molitfelnic mic.

Părintele stareţ i-a mulţumit ierarhului pentru daruri şi pentru binecuvântare, menţionând că este prima slujbă arhierească la nou înfiinţata mănăstire, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai slujească la mănăstire şi cu alte ocazii.

La slujbă au fost creştini din împrejurimi şi fii duhovniceşti de-ai părintelui Vartolomeu. Mă­nă­sti­rea „Cinstirea Icoanei Maicii Domnului -Bucuria tuturor celor necăjiţi” din localitatea Mărăndeni a fost înfiinţată la data de 17 mai 2020. Prin decizie episcopală, stareţ al aşezământului a fost numit arhimandritul Vartolomeu Puitârziu.