Slujbă arhierească la Parohia Podolenii de Sus

Un articol de: Flavius Popa - 29 Septembrie 2021

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, s-a aflat sâmbăta trecută, 25 septembrie 2021, în mijlocul credincioșilor de la Parohia „Sfinții Voievozi” Podolenii de Sus, Protopopiatul Iași II, județul Iași. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie și a binecuvântat noua casă parohială.

„Prin Taina Liturghiei, prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului Hristos, Dumnezeu ne cheamă să înțelegem taina Împără­ției cerurilor, să ne asemănăm Lui. Prin împărtășirea cu Sfintele Taine să trăim precum a trăit Însuși Domnul, fără de păcat, fără minciună sau cuvânt deșert, cu dragoste către oameni pe de o parte, cu curaj pe de altă parte, cu smerenie pentru tot omul care, cu credință și po­căință, a venit către El.  Liturghia este o slujbă de mul­țumire adusă lui Dumnezeu, în mod deosebit atunci când se împli­nește o lucrare precum aceasta (sfințirea casei parohiale, n.r.)”, a spus la final Prea­sfințitul Părinte Nichifor Botoșă­nea­nul.

În continuare, ierarhul l-a felicitat pe părintele paroh Florin Ionuț Braiș pentru osteneala depusă, iar în semn de apreciere pentru întreaga activitate pastorală, a fost hirotesit iconom. De asemenea, cei care au ajutat la ridicarea locuinței au primit din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei distincții de vrednicie.