Slujbă arhierească la parohia românească din Briceni

Un articol de: Silviu Dascălu - 18 Mai 2022

Duminică, 15 mai 2022, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul comunităţii „Pogorârea Sfântului Duh” din oraşul Briceni, păstorită de părintele Claudiu-Lucian Țugui, informează Biroul de presă al eparhiei.

În cuvântul său de învățătură, ierarhul a vorbit despre slăbănogirea fizică și slăbănogirea sufletească a omului.

Cu ocazia vizitei la Briceni, Episcopul de Bălți a sfințit o troiță și o fântână, ambele amenajate pe terenul comunității.

Preasfinția Sa a mulțumit părintelui Claudiu-Lucian și creștinilor care ajută comunitatea din Briceni să-și organizeze viața religioasă, dăruindu-i părintelui paroh un Liturghier și un Molitfelnic, cărți donate de arhim. Nicodim Gheorghiţă, starețul Mănăstirii Hadâmbu, Iași.

La rândul său, pr. Claudiu-Lucian Țugui i-a dăruit PS Părinte Antonie o icoană cu chipul Sfântului Antonie cel Mare și două cărți cu învățăturile marelui cuvios al Bisericii Ortodoxe. Formația folclorică „Miorița” (conducător - Svetlana Mînzat) de la Centrul de Creație a Copiilor din Briceni, și Dorin Melnic, profesor la același centru de creație, au prezentat un florilegiu artistic, care a inclus cântece religioase și patriotice.