Slujbă de binecuvântare a școlii din Valea Mică, județul Alba

Un articol de: Ziarul Lumina - 14 Martie 2019

La Valea Mică, județul Alba, a fost săvârșită, duminică, 10 martie, după oficierea Sfintei Liturghii, o slujbă de binecuvântare a școlii, după ce s-au efectuat lucrări de reabilitare și extindere. Construcția a fost consolidată, i s-a adăugat un grup sanitar nou, iar clasele au fost renovate și utilate cu mobilier și aparatură nouă. Clădirea școlii are o vechime de peste 100 de ani, fiind ridicată prin implicarea preotului Nicolau Cristea și a comunității credincioșilor din acea vreme.

Ceremonia religioasă a avut loc cu prilejul inaugurării unității de învățământ, ca urmare a lucrărilor de renovare și reabilitare a edificiului. Slujba a fost oficiată de Valentin Vasilie, preot al Parohiei Valea Mică și de Cătălin Todea, preot al co­munității credincioșilor din Parohia Pătrângeni, la eveniment fiind prezente numeroase ofi­cialități și cadre didactice.

„Prin implicarea auto­ri­tă­ților, s-au efectuat ample lucrări de reabilitare și extindere a clădirii școlii. Construcția existentă a fost consolidată, i s-a adăugat un grup sanitar nou, iar clasele au fost renovate în întregime și utilate cu mobilier și aparatură performantă. Lucrările efectuate în ultimii doi ani oferă profesorilor, elevilor și pre­școlarilor un edificiu modern, în conformitate cu cele mai înalte standard”, a spus pr. Vasile Valentin.

Școala din Valea Mică a fost ridicată prin implicarea preotului și a comunității de credincioși, în urmă cu mai bine de 100 de ani.

„Clădirea școlii din Valea Mică are o vechime de peste 100 de ani, fiind ridicată prin osteneala preotului Nicolau Cristea și a comunității credincioșilor din Valea Bulzului, astăzi Valea Mică, pe care îi păstorea. Edificiul a funcționat mult timp ca școală confesională, parohia îngrijindu-se în mod special de educarea copiilor. În prezent, aici învață copiii din satele Valea Mică și Pătrângeni, aflate în apropierea orașului Zlatna. Slujba de binecuvântare a școlii, implicarea autorităților locale în dezvoltarea satului și colaborarea dintre preoți și oficialități se înscriu în contextul omagierii în Patriarhia Română a satului românesc, a preoților și a primarilor gospodari”, a precizat pr. Valentin Vasilie, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.