Slujbă de binecuvântare la Academia de Studii Economice din Capitală

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 01 Octombrie 2024

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieș­teanul, Episcop-vicar patriarhal, a participat astăzi, 1 octombrie, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la inaugurarea unui nou imobil al Academiei de Studii Economice din București.

Deoarece acest moment a coincis și cu începutul noului an universitar, Preasfinția Sa a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor executate la noul edificiu universitar prin stropire cu agheasmă și ungere cu untdelemn sfințit, precum și slujba de Te Deum la începutul anului universitar. Răspunsurile au fost oferite de membri ai Grupului psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale conduși de arhid. Mihail Bucă.
La finalul sfintelor rânduieli, Preasfinția Sa a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la începutul noului an universitar, intitulat „Educația tinerilor este misiune sfântă și coresponsabilitate socială”.

În continuare, rectorul Academiei de Studii Economice din București, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a transmis un mesaj la începutul noului an universitar în care a adus mulțumiri Patriarhului României pentru delegarea Episcopului-vicar Varlaam Ploieșteanul la momentul festiv organizat de instituția academică bucureșteană, Preasfinției Sale pentru oficierea slujbei de binecuvântare a noului imobil, precum și tuturor celor care au facilitat inaugurarea noului corp de clădire.

Noua clădire va găzdui spații destinate activităților didactice, de cercetare și administrative din cadrul Academiei de Studii Economice.