Slujbă de binecuvântare la Flotila „Mihail Kogălniceanu” din Brăila

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 30 Mai 2022

Festivitatea de inaugurare a sediului în care îşi desfăşoară activitatea Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” din municipiul Brăila a avut loc vineri, 27 mai. Clădirea comandamentului flotilei, construită la începutul secolului XX, este unul dintre monumentele istorice ale oraşului Brăila, care în perioada 2017-2022 a trecut printr-un amplu proces de restaurare şi reabilitare.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, a comnadantului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, a autorităţilor locale, a cadrelor militare şi a preoţilor militari din cadrul Forţelor Navale Române.

În cuvântul adresat cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a apreciat devotamentul şi spiritul de sacrificiu pe care militarii români îl manifestă în toate misiunile în care sunt implicaţi, evidenţiind patriotismul înain­taşilor noştri, dublat de credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă de valorile naţionale. Ceremonialul religios a fost urmat de scurte alocuţiuni ale personalităţilor invitate şi acordarea de distincţii şi medalii.

În semn de recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată în slujba patriei şi a poporului, ierarhul Dunării de Jos a oferit mai multe icoane şi câteva publicaţii eparhiale oficialilor militari români participanţi la eveniment. Evenimentul s-a încheiat cu vizitarea navei de protocol „Mureş”, administrată de Marina Militară şi ancorată la Brăila, în cheul special construit pentru aceasta în anii ‘80.