Slujbă de pomenire a victimelor regimului comunist, la Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 11 Martie 2019

Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat o slujbă de pomenire pentru victimele regimului comunist, pe platoul din fața monumentului situat în vecinătatea Palatului Cultural din Arad.

La ceremonie au participat membri ai Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, filiala Arad, membri ai familiilor victimelor opresiunii comuniste, subprefectul judeţului Arad, Vasilică Damian, şefii structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naționale, conducători de instituţii publice din Arad.

După intonarea Imnului Naţional al României, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a oficiat împreună cu un sobor de preoţi slujba de comemorare a eroilor căzuţi pentru libertate în anii comunismului și a rostit un cuvânt de evocare a jertfei celor pomeniți.

Preşedintele filialei Arad a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, Vasile Ciobâncan, a ținut un discurs în cadrul căruia a mulţumit Instituţiei Prefectului pentru organizarea comemorării victimelor opresiunii comuniste, începând cu anul 2018. Ceremonia s-a încheiat prin depunerea coroanelor de flori la monument.