Slujbă de pomenire la Iaşi pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României

Un articol de: Tudorel Rusu - 11 Decembrie 2017

La Catedrala Mitropolitană din Iaşi a avut loc sâmbătă, 9 decembrie, o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Slujba a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, slujitori la Catedrala Mitropolitană.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte a rostit un cuvânt celor prezenţi, în care a făcut referire la valorile după care s-a ghidat în viaţa sa Regele Mihai: „Majestatea Sa Regele Mihai al României s-a născut în Cer, a plecat către Domnul, adăugându-se în Împărăţia lui Dumnezeu distinşilor săi înaintaşi, regi ai României, fiind întâmpinat în mod special de preabuna sa mamă, Regina Elena, şi distinsa sa doamnă, Majestatea Sa Regina Ana. Regele Mihai s-a ghidat în viaţa sa în principal după trei valori: credinţa în Dumnezeu, ataşamentul faţă de neamul său şi dragostea faţă de familia proprie. Dumnezeu a vegheat de sus pământul strămoşilor săi de jos şi preafrumoasa sa familie. Mai presus de toate însă, credinţa în Dumnezeu l-a ghidat pe Regele Mihai în toată activitatea şi viaţa sa“.

Majestatea Sa a trecut la cele veşnice marţi, 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani. Autorităţile naţionale au decretat doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, când sunt programate funeraliile Regelui Mihai I.