Slujbe de pomenire pentru eroii din decembrie 1989

Data: 18 Decembrie 2013

Duminică, 22 decembrie 2013, în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi din străinătate ale Pa­tri­ar­hiei Române, după Sfânta Li­tur­ghie, va fi oficiată o slujbă de po­menire a eroilor care s-au jert­fit pentru libertatea, cre­dinţa şi demnitatea poporului român în decembrie 1989.

La Catedrala patriarhală, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 va fi oficiată după Sfânta Liturghie, de la orele 12.00.

De asemenea, în zilele de 21, 22 şi 23 decembrie 2013, la ci­mi­tirele, monumentele şi tro­i­ţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară, ierarhi, preoţi şi diaconi vor oficia sluj­be de pomenire a celor care şi-au jertfit viaţa în urmă cu 24 de ani.

În Bucureşti, slujbe de po­me­nire a eroilor din decembrie 1989 vor fi oficiate la troiţa din cimitirul Eroilor Tineri, troiţele de la Piaţa Uni­ver­si­tăţii şi Piaţa Romană, Mo­nu­mentul pentru cinstirea Eroilor Revoluţiei, Radio, Televiziune, Monumentul Eroilor Jandarmi - Aeroportul Internaţional „Hen­ri Coandă“ Otopeni etc.

Reamintim că potrivit ho­tă­rârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt po­meniţi eroii ostaşi şi lup­tă­tori români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jert­fit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

(Biroul de presă al Patriarhiei Române)