Slujire a ierarhului de Bălți la Mănăstirea Humor

Data: 18 August 2023

Marți, 15 august, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Calinic, Arhi­episcopul Sucevei și Rădăuților, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Humor, cu ocazia sărbătoririi hramului acestui sfânt aşezământ monahal.

În cuvântul de învățătură, ierarhul s-a referit la cinstirea Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă şi evlavia poporului român pentru Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu, iar la final a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic pentru binecuvântarea de a sluji la Mănăstirea Humor și maicii starețe pentru invitația de a veni la istoricul așezământ monahal.

Aşa cum obişnuieşte Preasfinţitul Părinte Antonie, să dăruiască o candelă bisericilor de peste Prut, unde oficiază pentru prima dată Sfânta Liturghie, care să ardă pentru unitatea neamului românesc, ierarhul Episcopiei de Bălţi a făcut un asemenea dar şi Mănăstirii Humor.

Maica stareță a primit darul și a promis că va avea grijă ca flacăra candelei unității neamului românesc de la Humor să ardă tot timpul.