Slujire a Mitropolitului Basarabiei în Parohia Volintiri

Data: 01 Noiembrie 2023

În Duminica a 21-a după Rusalii, după calendarul neîndreptat, cunoscută și ca Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chiși­năului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Volintiri, raionul Ștefan Vodă, ocrotită de Sfintele Mucenițe: Maica Sofia cu fiicele sale - Vera, Nadej­da, Liubov.

După întâmpinarea ierarhului de către părintele paroh Roman Cuțitaru, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a săvârșit Sfânta Liturghie și a verificat stadiul lucrărilor de construcție a lăcașului de cult, informează Biroul de presă eparhial. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele consilier Constantin Olariu.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a subliniat angajamentul exemplar al comunității din raionul Ștefan Vodă în ceea ce privește conservarea și înfru­musețarea bisericii. Apreciind eforturile depuse de părintele paroh Roman, de doamna preoteasă și de enoriașii parohiei, Înaltprea­sfinția Sa a lăudat lucrarea pastorală și dedicarea cu care au fost realizate lucrările, făcând astfel din biserica din localitate un loc de închinare vrednic de toată prețuirea.

Ca recunoaștere a meritoriei slujiri, Înaltpreasfinția Sa l-a decorat pe Părintele Roman Cuți­taru cu dreptul de a purta mitră, oferindu-i și o distincție de vrednicie. În semn de apreciere și re­cunoștință față de Înaltprea­sfin­țitul Mitropolit Petru, pentru binecuvântare și îndrumare, părintele paroh i-a dăruit un toiag arhieresc.

În încheierea vizitei pastorale, Înaltpreasfinția Sa a reiterat binecuvântarea sa și a încurajat comunitatea din raionul Ștefan Vodă să continue să fie un exemplu de credință și iubire față de Dumnezeu și de aproapele lor.