Slujire a Preasfințitului Părinte Sofronie în Parohia Oradea-Vii

Un articol de: Pr. Cristian Rus - 25 Feb 2020

În Duminica Înfrico­șă­toarei Judecăți, a Lăsatului sec de carne, 23 februarie, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia Ora­dea-Vii, Protopopiatul Ora­dea.

Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica parohială care-i are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nicolae și pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, în pre­zen­ța a numeroși credin­cioși.

În cuvântul de învățătu­ră, rostit după citirea pasajului scripturistic duminical de la Sfântul Evanghelist Matei, ierarhul a vorbit despre înţelesurile duhovnicești ale acestuia, subliniind importanța milosteniei în viața fiecărui credincios. În cadrul slujbei, diaconul Gavril Chiș a fost hirotonit preot misionar pentru Protopopiatul Oradea, pe seama Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Sânnicolau Român. Noul preot a primit şi hirotesia întru duhovnic.

Părintele paroh Viorel Samaşca-Nemeş şi părintele Gheorghe Nemeş, coordonatorul proiectului social-filantropic „Agapa Sfân­­­tului Mare Mucenic Gheorghe” al Parohiei Oradea-Vii, au mulţumit Prea­sfinţitului Părinte Sofronie pentru binecuvântarea pe care a adus-o prin prezența și slujirea în biserica enoriei Oradea-Vii, adresându-i urări cu prilejul împlinirii a 21 de ani de la primirea cerescului dar al arhieriei (21 februarie 1999) şi a 13 ani de la întronizarea în scaunul episcopal al Oradiei Mari (25 februarie 2007). 

Ierarhul a asistat, după Sfânta Liturghie, în acelaşi sfânt locaş, la oficierea Tainei Sfântului Botez al pruncului Luca George Samaşca-Nemeş, nepotul preotului paroh Viorel Samaş­ca-Nemeş şi strănepot al preotului Gheorghe Nemeş de la Parohia Oradea-Vii.