Slujire arhierească în parohia arădeană Micalaca Veche 2

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 22 Mai 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Ti­motei, Arhiepiscopul Aradului, a să­vâr­șit marți, 21 mai, Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Micalaca Veche 2 din orașul Arad, se arată pe arhiepisco­piaaradului.ro. 

În cuvântul de învățătură, ierarhul a evidențiat personalitatea și activitatea Sfinților Constantin cel Mare și mama sa, Elena: „Viața și împlinirile Sfântului Împărat Constantin cel Mare, ajutat de mama sa, Elena, au însemnat într-adevăr o înnoire a lumii vechi prin libertatea și ajutorul dat noii religii creștine, în veacul al 4-lea, și în același timp a formelor instituțio­nale pe plan administrativ, mai ales legate de roadele credinței: pacea lumii și bunul spor al omenirii”.

La finalul Sfintei Liturghii, Înalt­prea­sfințitul Părinte Timotei a săvârșit și slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii și pentru părintele Iacob Bupte, fost vicar administrativ, la împlinirea a șase ani de la trecerea la Domnul. „Ne rugăm Bunului Dumnezeu să-i odihnească pe toți și să fie în memoria noastră binecuvântată, să ne aducem aminte de ei cu recunoștință, iar familiei Dumnezeu să-i rânduiască mângâierea cuvenită”, a mai adăugat Înalt­preasfin­ția Sa.