Slujire arhierească în Parohia Icloda

Un articol de: Valentin Birău - 01 Decembrie 2013

La praznicul Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, Preasfinţitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Icloda, Protopopiatul Timişoara II. Cu acest prilej, ierarhul înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului“. La slujbă au participat numeroşi credincioşi din parohie şi din satele învecinate, care la momentul potrivit din Liturghie s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţitul Paisie a vorbit despre viaţa şi misiunea Sfântului Apostol Andrei în istoria poporului român, subliniind că prin lucrarea pe care a făcut-o Sfântul Apostol Andrei, Evanghelia, învăţătura şi cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos au ajuns în locurile acestea şi astfel noi, oamenii, avem posibilitatea de a intra în împărăţia lui Dumnezeu.

În finalul slujbei, Preasfinţitul Paisie a transmis credincioşilor păstoriţi de pr. Florian Maxim binecuvântarea şi dragostea părintească a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul vocal „Theophoros“ al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu.