Slujire arhierească în Parohia Paleu, Episcopia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 03 Aprilie 2024

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Paleu, Protopopiatul Oradea, duminică, 31 martie, serbând astfel și hramul principal al lăcașului de închinare, Buna Vestire, la care se mai adaugă doi mari sfinți ocrotitori, Sfântul Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului, și Sfânta Mare Muceniță Anastasia Farmacolitria. 

Ierarhul a vorbit celor prezenţi despre harul necreat al lui Dumnezeu: „Harul lui Dumnezeu este taina prin care Dumnezeu lucrează mântuirea noastră și prin care Dumnezeu ni Se face cunoscut”.
Pr. paroh Vasile-Cosmin Popa a mulțumit Preasfinţitului Părinte Sofronie pentru binecuvântarea și bucuria de a-l avea alături şi i-a oferit în dar o icoană ce închipuie Buna Vestire. 

La final, ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre felul în care trebuie să înțeleagă această perioadă solemnă și sobră a Sfântului și Marelui Post, ca un prilej propice pentru a trăi ceea ce va avea să se întâmple cu fiecare dintre noi, simțind fluxul actualizării liturgice a mântuitoarelor Pătimiri, moartea și Învierea Domnului ca pe o „repetiție generală” pentru propriile noastre Paști.