Slujire arhierească în Parohia Sartăş, judeţul Alba

Un articol de: Oana Rusu - 05 Septembrie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Parohia Sartăș, Protopopiatul Câmpeni, duminică, 4 septembrie, informează Biroul de presă al eparhiei.

„A-L urma pe Hristos astăzi înseamnă a face reală dragostea Sa unei lumi flămânde de iubire. (...) A-L urma pe Hristos astăzi înseamnă a ocroti pe cei îndurerați; a povățui pe cei dezorientați; a ajuta pe cei lipsiți; a-L lăsa pe Domnul să guverneze în casa noastră, în munca noastră și în relațiile noastre de fiecare zi”, a arătat ierarhul în cuvântul de învățătură.

La finalul slujbei, pentru activitatea sa pe parcursul anilor de slujire, preotul Ioan Vesa, paroh al Parohiei Sartăș începând cu anul 1983, a primit din partea IPS Părinte Arhiepiscop Irineu „Crucea Sfinților Ierarhi Bălgrădeni”.

Biserica de zid din Parohia Sartăș a fost edificată între anii 1992 şi 2002. În acest timp, lăcașul de cult a fost pictat în tehnica fresco. Biserica a fost târnosită în anul 2005, în prezența a numeroși clerici și credincioși din localitate și împrejurimi.