Slujire arhierească în Parohia „Sfinții Români” din Cuneo, Italia

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 17 Octombrie 2019

În Duminica a 21-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania s-a aflat în Parohia „Sfinții Români” din Cuneo, Italia, unde a săvârșit Sfânta Liturghie și a binecuvântat lucrările de înfrumu­sețare a locașului de cult. De asemenea, ierarhul a săvârșit și slujba de sfințire a Centrului social „Sfânta Melania Romana cea milostivă” din incinta parohiei. 

În cuvântul de învățătură, Prea­sfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a vorbit celor prezenți despre sămânța Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos, care rodește în măsura în care fiecare dintre noi pregătim terenul, ferindu-l de spinii patimilor și poftelor.

La finalul Sfintei Liturghii, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a sfințit Centrul social „Sfânta Melania Romana cea milostivă”, care func­ționează în incinta parohiei și este coordonat de părintele paroh Claudiu Savin. 

Pentru bogata activitate pastoral-misionară și social-filantropică desfășurată la această parohie, ierarhul a oferit comunității o gramată de apreciere.