Slujire arhierească la Baia Mare

Un articol de: Andrei Fărcaş - 13 Decembrie 2022

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, duminică, 11 decembrie.

„Duminica aceasta este despre chemarea la cină a fiului de împărat sau la marele ospăţ euharistic, care este Sfânta Liturghie. (…) De obicei ar trebui să mergem toţi, mama, tata şi pruncuţii, pentru că este o mare chemare şi nu este doar o onoare, este o salvare participarea la Sfânta Liturghie”, a sub­liniat ierarhul. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Doxologia” al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”, dirijat de prof. Paula Bondre.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Episcop Iustin l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. Valeriu Vana, coordonatorul Sectorului pelerinaje al episcopiei şi al Asociaţiei „Pelerinul Creştin”.

De asemenea, cu acest prilej, a avut loc, la Sala „Justinian Arhiepiscopul”, vernisajul unei expoziţii realizate în cadrul proiectului pentru tineret „Maramureşul şi icoana pe sticlă - Valoare cultural-naţională”, cu icoane pictate de elevi. Pentru activitatea de cadru didactic şi de om al cetăţii, prof. dr. Rodica Silvia Pop a primit, în cadrul vernisajului, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare, înmânat de primarul Cătălin Cherecheş.