Slujire arhierească la Biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 11 Ianuarie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Alba Iulia, la praznicul Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.
Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor prezenți, ierarhul a arătat că este necesară privegherea, astfel încât credincioşii să fie pregătiţi pentru viaţa veșnică: „Acum, cât mai este timp, trebuie să împlinim poruncile lui Dumnezeu, să ne îmbogățim în fapte bune și să petrecem o viețuire sfântă și roditoare. Este bine să ne decidem pentru sfințenie astăzi, pentru că ziua de mâine s-ar putea să nu ne mai apar­țină. De aceea, Sfântul Apostol Pavel îndeamnă: «Acum este ceasul ca voi să vă treziți din somn». Iar Sfântul Ioan Botezătorul ne avertizează: «Iată, securea stă la rădăcina pomilor și tot pomul ce nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc»”.

Piatra de temelie a Bisericii „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Alba Iulia a fost așezată în anul 1992, iar din anul 2009 se oficiază sfintele slujbe în biserică. În prezent, la Altarul acestui locaș de închinare slujesc preoții Niculae Popescu și Nicolae Ignat, consilier social-misionar eparhial.