Slujire arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 20 Noiembrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit duminică, 19 noiembrie, Sfânta Liturghie la Catedrala ­Arhiepiscopală „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Ierarhul a anunțat că anul acesta, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul eparhiei, va fi adus spre închinarea credincioșilor un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Ioan Damaschin.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a tâlcuit pasajul evanghelic rânduit, de la Sfântul Luca, în care este relatată Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina, evidențiind atitudinea nepotrivită a acestuia faţă de bunurile spirituale şi cele materiale. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a anunțat că anul acesta, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, dar și al eparhiei de la Dunărea de Jos, va fi adus spre închinarea credin­cioșilor un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Ioan Damaschin, ne-a transmis pr. Rareș Bucur, consilier eparhial.

„Vă chemăm ca duminica viitoare, după-amiază, să facem din strada Domnească pelerinaj de primire a raclei cu moaștele Sfântului Ioan Damaschin, care armonizează prin rugăciuni și imnuri creș­tinești și prin tropare de umilință bucuria Nașterii Domnului spre bucuria sufletească a filantropiei, a educației creștine și a pregătirii sărbătorii unității noastre de credință la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Apostolul românilor, ca temei pentru sărbătoarea unității noastre naționale la 1 decembrie. Veniți la prăznuire în cetatea Sfântului Andrei de la Ga­lați”, a precizat Înaltpreasfinția Sa. 

Totodată, ierarhul a vorbit și despre manifestările liturgice, pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice desfăşurate luna aceasta în parohii şi aşezăminte sociale, în şcolile teologice, precum şi în instituţiile de învăţământ şi de cultură din Eparhia Dunării de Jos, închinate Sfântului Apostol Andrei.