Slujire arhierească la catedrala din Târgoviște

Data: 01 Octombrie 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a săvârșit duminică, 29 septembrie, Sfânta Liturghie la catedrala din Târgoviște. În cadrul slujbei l-a hirotonit preot, pe seama Parohiei Valea Lungă Cricov, Protoieria Pucioasa, pe tânărul diacon Constantin Dragomir.

În cuvântul de învățătură a arătat că Predica de pe munte reprezintă esența învățăturii creștine, pe care Fiul lui Dumnezeu Întrupat a propovăduit-o și a dăruit-o întregii omeniri. Ea conține regula de aur a creștinismului, de o frumusețe extraordinară, de fapt Legea Noului Testament, care are în centrul ei iubirea, iubirea față de Dumnezeu, ce se validează, se descoperă și se aprofundează prin intermediul iubirii față de aproapele.

Părintele Mitropolit Nifon a arătat apoi că recurgerea la violență și răzbunarea, adică contrariul iubirii, reprezintă expresia grosieră a păgânismului, de aceea astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să revenim la valorile evanghelice, la legea iubirii, adică la concepția de viață creștină!