Slujire arhierească la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 15 Aprilie 2020

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, la praznicul Intrării Domnului în Ierusalim. 

În cuvântul de învățătură, ierarhul a precizat că „Hristos vine astăzi, în cetatea noastră, ca să ne schimbe viața”: „El vine în casa noastră, după cum a intrat în casa lui Lazăr, dar nu intră triumfal, pentru că nu acesta este stilul lui Dumnezeu, ci intră sub chipul slujitorului. De aceea, toți cei care slujesc în aceste zile, îi slujesc pe cei bolnavi, aflați în nevoie, se întâlnesc în mod special, intim, cu Domnul Hristos, Slujitorul”. 

Preasfinţia Sa a mai arătat că Mântuitorul Se identifică „cu cel sărac, cu cel flămând, cu cel bolnav, cu cel singur, dar vine, mai ales, identificându-se cu cel care slujește, pentru că acesta este chipul cel mai demn al lui Dumnezeu, chipul slujitorului, chipul smereniei. Smerenia este și metodologia lui Dumnezeu”. De asemenea, „când vine Hristos în viața noastră, vine deodată cu bucuria. Chiar și în aceste momente de restriște, bucuria lui Hristos este prezentă. Numai că nu se mai trăiește exterior, ca altădată, ci se trăiește lăuntric”. La final, ierarhul a sfințit ramurile de salcie.