Slujire arhierească la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 27 Octombrie 2020

În Duminica a 23-a după Rusalii, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, credincioşii au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit preot pe diaconul Petru Coman pentru Parohia Poplaca II, județul Sibiu. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei Mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan-Alexandru Streza. Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au respectat măsurile de siguranță sanitară impuse de autorități în această perioadă de pandemie.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a tâlcuit Evanghelia duminicii, în care se relatează minunea vindecării demonizatului din Ținutul Gherghesenilor.

„Mântuitorul n-a limitat această minune doar la eliberarea suferințelor la care era supus cel demonizat, ci l-a transformat pe el dintr-un rob al puterilor demonice într-un propovăduitor, într-un vestitor, într-un apărător al dumnezeirii lui Hristos. (...) Iată că minunea aceasta săvâr­șită de Mântuitorul Hristos este o întărire în viața noastră și în lupta cu vrăjmașul. Avem putere de la Dumnezeu să-l învingem pe diavol, prin semnul Sfintei Cruci, prin jertfa euharistică săvârșită pentru a ne împărtăși cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, se îndepărtează diavolul de noi atunci când ne rugăm lui Dumnezeu și când ne luptăm cu ispitele care vin asupra noastră”, a subliniat Înaltprea­sfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru încetarea molimei care a cuprins întreaga lume și pentru sănătatea oamenilor.