Slujire arhierească la hramul Mănăstirii Sânmărtinul de Câmpie, Mureş

Un articol de: Oana Rusu - 16 August 2022

La praznicul Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sânmărtinul de Câmpie, judeţul Mureș, cu ocazia hramului. Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ierarhul a rostit cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși pelerini.

„De-a lungul pelerinajului nostru pământesc, ne bizuim pe grija protectoare a Maicii noastre din ceruri. Ea îi ajută pe toți copiii lui Dumnezeu, din orice loc și de orice stare. Aflată în proximitatea Sfintei Treimi, nu lasă pe nimeni neajutat și nemângâiat, mijlocind necontenit pentru noi, rudeniile sale de pe pământ, înaintea Fiului ei Biruitor. Acesta o ascultă pe Mama Sa și revarsă asupra lumii fluviul iubirii Sale milostive. Deci, nu trebuie să ne lăsăm descurajați de răutatea care cuprinde omenirea păcătoasă, deoarece în taina maternității stăpânei cerești, noi, fiii ei de pe pământ, aflăm izvorul încrederii și al speranței noastre”, a spus ierarhul.

Viața monahală de la Sânmărtin a reînceput după anul 1990, odată cu venirea în acest loc a părintelui Teodul Libeg, stareţul mănăstirii. Noul lăcaș de cult cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost târnosit de către IPS Arhiepiscop Irineu la 18 mai 2014.