Slujire arhierească la Mănăstirea Bucium din Iaşi

Un articol de: Silviu Dascălu - 17 Iulie 2020

Duminică, 12 iulie, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Bucium din Arhiepiscopia Iaşilor, păstorită de părintele arhimandrit Nicodim Petre.

Slujba a fost oficiată cu ocazia sărbătorii Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa” de la Muntele Athos, care este unul dintre darurile Mănăstirii Bucium, ne-a transmis Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi.

Din soborul de preoţi au făcut parte şi cinci slujitori de la Schitul Prodromu de la Muntele Athos.

Preasfinţitul Părinte Antonie, în cuvântul său, s-a referit la cinstirea Maicii Domnului în cultul ortodox.

Ierarhul a mulţumit părintelui stareţ pentru invitaţie şi Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan pentru binecuvântarea de a sluji în aşezământul monahal de la Bucium.

Preasfinţia Sa i-a dăruit părintelui stareţ o icoană cu chipul Maicii Domnului şi două cărţi scoase la Editura Episcopiei de Bălţi: „Primul jurnal misionar al Cuviosului Anatolie Tihai”, apărut în ediţie bilingvă română-niponă, şi „Sectele religioase din Japonia”, autor Cuviosul Anatolie Tihai.

După o tradiţie instituită de Preasfinţitul Părinte Antonie de a dărui bisericilor din România, unde oficiază prima dată Sfânta Liturghie, o candelă, care să ardă în biserica respectivă pentru unitatea neamului românesc, ierarhul Episcopiei de Bălţi a făcut şi Mănăstirii Bucium un asemenea dar.

Părintele stareţ i-a mulţumit Preasfinţitului Părinte Antonie pentru slujba oficiată şi i-a dăruit o Icoană cu chipul Maicii Domnului „Prodromiţa”.